Even voorstellen :

Geboren een Javaanse(wong Jawa) uit een klein eenvoudig gezinnetje die niet alles kon permiteren  waardoor   ik het leven heb mogen waarderen.  ik heb gebruik gemaakt van mogelijkheden om iets moois en positiefs van te maken zonder mijn roots te vergeten waar ik vandaan gekomen ben. In het kader hiervan probeer ik zoveel mogelijk mijn bijdrage te doen aan    het behoudt  van  de Javaanse  cultuur voor mezelf en ook voor anderen.

In het dagelijks leven is mijn roeping met kinderen werken als leerkracht en heb ontzettend veel plezier hierin . 

En zoals een Javaanse het betaamt is ook de Javaanse keuken mijn aandacht en passie.

Ik hoop dat wij elkaar als multiculturelen in Flevoland en omgeving kunnen samenbundelen en in harmonie met elkaar daarin  ondersteunen . 

Samen staan wij sterk

- Monique Beeker - Darmo - 

Gedag. 

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De tijd voor mij is aangebroken om te gaan en mijn rol als penningmeester neer te leggen. 4 jaar als penningmeester bij SJiF is zo voorbij gevlogen. Ik heb zoveel geleerd, zoveel gezien, zoveel leuke ervaringen mogen opdoen met dank aan alle vrijwilligers en met name Kaboel Karso en Chrizzie Tomo.

Er is ruimte om zitting te nemen in het bestuur. Wie zijn zicht wilt vergroten en zijn horizon wilt verbreden adviseer ik diegene een rol te bekleden in het bestuur. 

Ik neem geen afscheid ik zeg alleen gedag want ik ben en blijf een vrijwilliger van SJiF. 

👋🏼👋🏼

-Sandy-

  

Ik ben dan 4 jaar bestuurslid van sjif  . Toen ik voorgedragen werd tot bestuurslid wist ik wel dat ik mij op hobbelige wegen zal begeven.
Ik had mij zelf uitgedaagd met  the #4jaarsChallenge .  
Waarom die  4 jaar, dat is omdat ik het bestuur relativeerde met een regeringskabinet, ja dat doe ik nou eenmaal dat vergelijken. Ik noemde het kabinet KaboelKarso 3.

 Het zijn 4 jaren vol leerzame ervaringen en zeker ook veel uitdagingen. Ik heb heel veel mensen leren kennen, ook mensen die hun stempel al hebben gemaakt in het vrijwilligerswerk, heel veel mensen met verschillende karakters, maar   allemaal even waardevol.

 

 Wat doet een bestuurslid van sjif?

Een bestuurslid is ook een vrijwilliger die zich ook tomeloos inzet om o.a.de  doelen en statuten van sjif  te waarborgen. 1 van de  belangrijke doelen  van sjif is om het Javaans cultuur levend te houden. Wij doen dat door een podium te geven om dit te bewerkstelligen.

 

 * Elke donderdagavond komt Mike Wardi uit Zaandam het  hofdansen trainen aan de mannen en de vrouwen. Mike is een  ervaringsdeskundige op het gebied van hofdansen.

 * Op de vrijdagavond wordt er  sriempie  training gegeven aan de kleintjes  door Utami alidarso. En aansluitend traint de  volwassenen moderne (javaanse) dansen.

 * Patrick Nahar geeft elke zondag pencak silat training aan  jong en oud.

  

Hierbij nodig ik u uit om mee te doen met  deze activiteiten, kom een keer gewoon gezellig meedoen.

  

Hoe wordt de trainingen gefinancierd?

 

Helaas niet door gemeente subsidies. Wij kunnen het overwegen, echter je moet nu een  boekwerk van een verzoek indienen voor een beetje subsidie. Het loont niet. Maar als iemand dit vrijblijvend voor ons wilt doen,  dan wordt het zeer zeker gewaardeerd.

 

 Wij proberen de kas te spekken door bijeenkomsten/feesten te organiseren. Het is niet een goudpot die hieruit komt maar elk cent helpt.  En zo een feest/bijeenkomst wordt voor meer dan de helft gesponsord/gefinancierd door de  vrijwilligers en  bijdragers. Ook krijgen wij deelnemersbijdrage. Hierbij dan ook een oproep, steun ons door deelnemer te zijn van sjif. Er is meer informatie hierover op onze website, en anders kunt u mij altijd contacten.

 

 Wat doet een vrijwilliger bij sjif?

 

Bij sjif hebben wij vrijwilligers nodig voor het ondersteunen van de feesten en bijeenkomsten.  Helpen met het  voorbereiden en helpen met het afronden. Ook hebben wij dagvoorzitters nodig, iemand die mij of overige bestuursleden benaderd met een idee voor een feest/bijeenkomst en die het dan volledig coördineert.  Ik noem vaak de vrijwilligers van Sjif  een flexwilliger, flexibel inzetbaar, je kan vandaag dagvoorzitter zijn en bij de volgende bijeenkomst een bezoeker. Omdat elk planning een ander aantal vrijwilligers nodig heeft.  En elk dagvoorzitter mag zelf zijn eigen team van vrijwilligers samenstellen.

 

Conclusie

 

Na 4 jaren bestuurslid dacht ik dat de tijd rijp is om mijn functie neer te leggen, maar  de tijd is nog halfrijp. Ik ga nog even door en kijken hoe ver de hobbelige wegen mij zal brengen om een cultuur naar mijn hart en ziel in ere te houden want dat is het uiteindelijk doel van Setiga Jawa Ing Flevoland (SJIF)

  

 

 

 De jaarlijkse bijdrage in 2019 voor de deelnemers bedraagt € 15,00 voor alleenstaanden, eenoudergezinnen en 65-plussers. Voor overige gezinnen is de bijdrage € 25,00.

 

December een maand om terug te blikken. 2015 is het jaar waarin wij ons 10-jarig jubileum het hele jaar door hebben gevierd.   

Daar was de kick off en verjaardag in maart met de opkomende formatie FUSION;
De SJiFun-raising in mei,  met de succesvolle primeur van de SJiF veiling;
Gieren en brullen bij de gezamenlijke spelen op de jaarlijkse SJiF familiedag in juni;
Informatie uitwisseling en voedsel voor het intellect op Fata Morgana in september;
En op zaterdag 28 november HET GROTE SJiF JUBILIEUMFEEST