Wat begon als tijdverdrijf bij buurtcentrum Cobra te Almere, onder het mom van lichaamsbeweging, is nu uitgegroeid tot een serieuze dansgroep die weliswaar begonnen is onder de noemer van pocoh pocoh maar zich in de afgelopen jaren is gaan evolueren en nu verschillende genres en muziekstijlen in haar repertoire heeft.  

 

Dunya is de oudste van de drie dansgroepen van Stichting SJiF uit Almere. Vorig jaar vierde de stichting haar 10 jarig bestaan en vandaag 25 april viert Dunya haar 5e verjaardag. We zijn begonnen met 8 dames en in de loop der jaren zijn er nieuwe bijgekomen en hebben een paar de groep verlaten.  

WERELDS…

 


Een aantal jaren geleden kwam stichting SJiF, dankzij de nauwe contacten met de Indonesische Ambassade in contact met een nieuwe danssoort. Het is een afgeleide van de welbekende linedancing die in de country & western muziekstroming wordt gedanst. Een linedance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. In Indonesië heet dit de Pocoh pocoh. Onder de Indonesiërs is de pocoh pocoh al tijden een erg populaire dans(stijl). Binnen de Javaanse gemeenschap in Nederland is deze dans sinds een paar jaar ook doorgebroken.