Posted in Activiteiten.
Hot 0 favoured
 

 

Afternoon tea met een javaanse twist

 

Op zondag 8 maart, internationale vrouwendag, heeft SJiF haar eerste vrouwendag georganiseerd. Een last minute idee wat achteraf erg succesvol is gebleken. Zoals vele briljante ideeën ontstaan. 
Eén dag geheel in het teken van de vrouw! Met, door en voor de vrouw. Niet alleen het thema sprak erg aan maar ook de invulling van de dag. De mannen die graag hadden willen komen, moesten we teleurstellen. Bij de volgende get-2gether zijn ze weer van harte welkom maar dit keer niet. Na het aanmelden werden alle vrouwen verzameld bij de bar van Buurtcentrum Cobra. Pas toen iedereen er was, mochten zij de zaal in. De eerste reacties waren al erg positief. De oeeehhh’s en aahh’s echoden door de ruimte. 

Na de speech van Sandy Karijodikromo over de herkomst van internationale vrouwendag en een uiteenzetting van het programma voor die dag, hebben de vrouwen een bewustwordingsspel gedaan. Van te voren uitgeschreven kaartjes met uiteenlopende onderwerpen werden uit een vaas getrokken waarover vervolgens gezamenlijk werd gesproken. Als belangrijkste onderwerp kwam uit de bus dat er wel behoefte bestaat om wat vaker samen te komen en het over de vrouw van vandaag te hebben. Wat speelt er onder ons en hebben anderen daar ook mee te maken? Tuurlijk kleven er haken en ogen aan een dergelijke praatgroep maar er zijn meerdere vormen om je je als groep te binden. Over de vorm wordt nog nagedacht. Maar dat de behoefte er is, werd wel duidelijk. Met al het lekkers op tafel kwam het eten natuurlijk ook ter sprake. Er waren drie rondes waarbij wij ons al het lekkers konden laten smaken. De eerste ronde stond al op tafel en waren de zoetigheden zoals bonbons, soesjes, mini tompouche en nog meer. Voordat we al het lekkers van het tweede buffet met o.a. sandwiches, quiche, saté, cup cakes en gulong gulong konden proeven, was er nog een korte verloting. Onder twee stoelen was een envelop geplakt met daarin een waardebon voor een gratis behandeling van Nagaura beauty te Almere. De gelukkige winnaars waren Ursila en Tia. 
De een na de andere verrassing kwam de dag voorbij. De dames werden verblijd met de komst van Ma Wagiyem helemaal vanuit Suriname. Nadat ze Sandy telefonisch gesproken had, heeft ze de eerstvolgende SLM (Selem) vlucht genomen om met SJiF vrouwendag te vieren. Onderwijl ze ronduit vertelde over haar man met wie ze negen kinderen heeft, deelde ze voor ons allen een mooi presentje uit. Een prachtig gehaakte roos! Uit eigen hand van Sandy. Zoals de foto’s ook mooi weergeven hebben de dames genóten van haar bezoek. Met dank aan Jenny de Meza! 

Zoals aan alle mooie dingen een einde komt, zo ook aan deze dag. Alle aanwezige dames kregen ook nog een kortingsbon van Nagaura beauty, te besteden voor een “wax-in/wax-out” Brazilian wax behandeling. En weer was het een lachen, gieren en brullen. 

Aan het einde van dag heeft iedereen haar TIP voor een volgende keer gegeven maar ook wat ze helemaal TOP vonden. De buikjes waren vol van alle kleine hapjes, de dames waren in een goede bui dus het opruimen met ons allen was in een vloek en een zucht gedaan! Dank jullie wel dames voor jullie gezelligheid, actieve inbreng en enthousiasme. We kijken nu al uit naar de volgende keer! 

Utami Alidarso 
Secretariaat Stg SJiF

 

 

0
J. Verwoest

Author: J. Verwoest

21 0 0
Powered by CjBlog